Sedlčanská nemocnice

14. 2. 2017

V Sedlčanech potřebují lékaře.

Personální problémy v sedlčanské nemocnici se objevili již minulý rok, kdy ředitel nemocnice se obrátil o pomoc se zajištěním lékařské interní péče v průběhu letních prázdnin na krajskou nemocnici R + S Benešov z důvodu nedostatku lékařů. Uváděno však bylo, že v Sedlčanech tuto péči v září opět zajistí a to po nástupu slíbených lékařů. Benešovská a Příbramská nemocnice samozřejmě potřebnou péči pro klienty ze Sedlčanska zajistili a dále byla posílena o jednu posádku Zdravotní záchranná služba v Sedlčanech, která zajišťovala převozy klientů do jmenovaných nemocnic.

Jak se zdá, nástup nových lékařů se nekonal a tak „výpomoc“ krajských Oblastních nemocnic pokračuje.

Ve čtvrtek 2. února byli na Krajský úřad pozváni poskytovatelé zdravotních lůžkových zařízení ve Středočeském kraji a docela mě překvapilo, že ve zprávě z tohoto jednání není žádná zmínka o problémech v sedlčanské nemocnici.

Společnost Vamed Mediterra zajišťuje zdravotní péči ve Středočeském kraji ještě v Mělníku (zde jsou vlastníci), v Neratovicích a v ČR v řadě dalších. Jisté problémy s personálním obsazením mají ve všech zařízeních, ostatně tak jako jsou problémy i u jiných vlastníků  dalších lůžkových zařízení.

Jiřina Fialová, zastupitelka Středočeského kraje