Ustavující sjezd KSČ v Obecním domě v Praze Karlíně.

16. 5. 2021

Ustavující sjezd KSČ v Obecním domě v Praze Karlíně.

Vedení stran KSČM a KSČ v čele s předsedou s. Vojtěchem Filipem a místopředsedy ss. Petrem Šimůnkem, Stanislavem Grospičem, Milanem Krajčou, Václavem Ortem a předsedkyní KV KSČM s. Martou Semelovou , vedoucím tajemníkem KV KSČ Praha ss. Romanem Blaško a Arnoldem Grepou položili kytice v místě založení strany v Národním domě v Karlíně.

KSČM si 100 let od založení své předchůdkyně, 31 let své existence a 30 let jediného českého levicového deníku Haló noviny dustojně připoměla i ve vnitřníh prostorách sídla ÚV KSČM v ulici Politických vězňů.

Fotogalerie

100. výročí založení komunistického hnutí v Československu si připomněly delegace KSČM a KSČ na místě vzniku strany – tedy v Národním domě v Karlíně. Na snímku jsou zleva Vojtěch Filip, Petr Šimůnek, Marta Semelová, Stanislav Grospič, Václav Ort a Milan Krajča za KSČM a Roman Blaško s Arnoldem Gregou za KSČ.
Ve významný den 100. výročí založení komunistického hnutí v Československu podepsala předsedkyně pražského KV KSČM Marta Semelová s vedoucím tajemníkem MěV KSČ Romanem Blaškem historicky již druhou deklaraci o vzájemné spolupráci.
100. výročí založení komunistického hnutí v Československu si připomněly delegace KSČM a KSČ na Olšanských hřbitovech u hrobu významných komunistických osobností. Na snímku jsou zleva Marta Semelová, Viktor Pázler, Roman Blaško a Milan Krajča.