Oslava 1. Máje v Nymburce

6. 5. 2021

Oslavy 1. Máje v Nymburce

1. května jsme se sešli před Obecním domem, abychom zde oslavili 1. Máj, svátek práce. Zde má i své sídlo OV KSČM Nymburk. Začátek oslavy byl v 10:00 hod. zahájen Československou hymnou,měli jsme živou hudbu, bylo pět hudebníků. Po úvodním slově předsedy OV KSČM Mirka Červinky, který celou akci dobře moderoval, vystoupil s hlavním projevem poslanec PČR, předseda Střč. KV KSČM Stanislav Grospič. Přítomné pozdravila a krátce je seznámila s prací žen, předsedkyně Střč. rady LKŽ Alena Grospičová, s krátkým projevem vystoupil i předseda OV KSČM Kolín František Švarc, několik slov řekla Jarmila Šmídová a o práci zastupitelů v městě Milovice informoval člen Střč. KV KSČM Zdeněk Milata. Ze známých tváří tady byl i mladý soudruh David Kváč. Celkem se nás tady sešlo asi pětačtyřicet, ale na chvilku se tady zastavili i ti, kteří byli na dopolední procházce v parku a se zvědavosti si prohlíželi naše panely a poslechli si krásné písničky. V závěru zazněla Píseň práce. Počasí nám celkem přálo, bylo sice zataženo, ale nepršelo, což přispělo k dobré náladě. Všichni jsme měli roušky a byli jsme ve skupinkách. Pod schodištěm byly prapory , stoleček a panely s plakáty k májovým dnům a k 100 výročí KSČ.

S hlavním projevem poslanec PČR Stanislav Grospič
Přítomné pozdravila předsedkyně Středočeských levicových žen Alena Grospičová