Lákadla Benešova pro turisty

15. 9. 2020

Benešov se v posledních letech snaží aktivně podporovat rozvoj kultury i cestovního ruchu. Funguje tu několik kulturních zařízení, Muzeum umění a designu, krajské Podblanické muzeum, úspěšný je folklorní soubor Benešáček, aktivní je i divadelní scéna. Lákadlem pro návštěvníky je nepochybně i vláček. Městským turistický ekovláček jezdí okružní trasu, na které lze vidět nejkrásnější místa Benešova a zámku Konopiště a jeho okolí. Celá trasa má 16 zastávek, je dlouhá 16 km a trvá cca 1,5 hodiny. Vláček má i vyhrazený prostor pro vozíčkáře a kočárky.

Na turisty, ale i na místní obyvatele, se zaměřuje zase bonusová knížka. Pro aktuální sezónu z ní lze získat bonusy, které lze uplatnit při návštěvě řady provozoven nebo při využití řady místních služeb. Držitelé tak získají slevy třeba na airsoft, golf, bowling, hotelové či restaurační služby, delikatesy,
čokolády, piva, různé další zboží i na kulturní aktivity.

"Místní kulturní a turistické infocentrum samozřejmě vydává i seznamy akcí a řadu podpůrných tiskovin - od map a brožurek pro jednotlivé cílové skupiny včetně dětí přes průvodce pro cyklisty po bezbariérové přístupy. Je fajn, že tyto aktivity mají dlouhodobou podporu i našich zastupitelů," doplnil předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj