Podpořte středočeské stavby na veletrhu FOR ARCH

23. 9. 2016

V pražských Letňanech začal v úterý 20. září 27. mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH.

„Tento stavení veletrh přináší podněty a zajímavá témata i pro oblast památkové péče. Dnes tu byl třeba seminář o požárním zabezpečení, včetně zabezpečení v památkových objektech, což je zrovna bod, kterým jsme se zabývali při dostavbě skanzenu v Kouřimi. Ale našel jsem tu i zajímavé stavební materiály pro opravy roubenek a mnoho dalšího. A každopádně jsou zde vystaveny i výsledky soutěže Stavba roku Středočeského kraje,“ sdělil své dojmy radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek po své návštěvě veletrhu.

FOR ARCH je veletrh s nejdelší tradicí a představuje příležitost pro prezentaci služeb a výrobků v mezinárodní konkurenci. Obzvlášť v době stavebního útlumu je to důležité.

Několikadenní veletrh přináší novinky mnoha oborů, nechybějí přední výrobci, dodavatelé, řemeslníci, ale také investoři, developeři a zástupci dalších oborů souvisejících se stavebnictvím.

Nechybí tu ani soutěž Stavba roku, která bude ukončena v sobotu. Středočeský kraj má v soutěži také svá želízka, je možné je podpořit i hlasováním.

Souběžně v Letňanech probíhá i veletrh For Therm, který se věnuje vytápění, rekuperacím a klimatizacím, veletrh For Wood, který se věnuje dřevostavbám, veletrh Bazény, sauny & spa a novinka letošního ročníku veletrh For Stav, který se věnuje stavební chemii. Na veletrhu se prezentuje 841 vystavovatelů z 15 zemí světa.