Třešně na vodě

24. 8. 2020
Třešně na vodě 2020
 
V neděli 9. srpna 2020 proběhla akce splutí řeky Jizery z Benátek nad Jizerou do říčních lázní nedaleko soutoku s Labem. 
 
Naloďování začalo kolem deváté hodiny v Benátkách nad Jizerou z parkoviště u mostu vedle kurtů. Konec letos bylo výstupní místo říční lázně Káraný. Bohužel do podzimu je v Lázních Toušeň oprava pidi mostu a je tam nepříjemná objížďka. Takže jsme akci museli o necelé dva kilometry zkrátit. Jizera je v Benátkách nad Jizerou pro zkušené, neboť tam je proražený jez a jediná větší peřej na toku. Je také možné nastoupit pod ním. Následoval klidný tok, který lemují převážně louky nebo lesy. Dva jezy se musí přenášet. Velmi rekreačně je řeka využívána nedaleko Káraného. OV KSČM Nymburk zajistil občerstvení na trase. Cíle jsme dosáhli ve čtyři hodiny. Vstupné bylo dobrovolné. Akci pořádal OV KSČM Nymburk za podpory KV KSČM Středočeského kraje a krajský zastupitel Mgr. Zdeněk Milata.
 
Závěrem lze konstatovat, že třetí ročník se vydařil. Naše akce přispívá k rekreačnímu využití řeky Jizery, což je jedním z cílů i politiky strany - podporovat akce a cestovní ruch místního významu a tak posilovat vlastenectví, znalost a hrdost na naši zemi.

--
Mgr. Zdeněk Milata
zastupitel Středočeského kraje
zastupitel Města Milovice

Fotogalerie