Alotria v Dobřichovicích

23. 8. 2020

V Dobřichovicích se 22. srpna uskutečnil již 17. ročník jednoho z největšího festivalu historického šermu, tance a divadla v České republice Dobřichovická Alotria.

V zámku a podzámčí u Berounky vystoupilo 15 souborů z celé republiky. Vedle již tradičních šermířských, tanečních a divadelních vystoupení atmosféru doplnily i koncerty dobové hudby.

„Historické slavnosti dostávaly letos kvůli pandemii na frak, jsem rád, že se našly výjimky, které se podařilo zrealizovat. Jsem i rád, že Dobřichovická Alotria také letos podpořil Středočeský kraj,“ uvedl předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

V programu nechybělo vystoupení skupin a jednotlivců Benedictus, Alotrium, Verbež, Taurus, Duellanti, Kejklíř Merlin, Fuente Ovejuna, Ars Dimicatoria, Artus Thor, Althea, Alotrium, podvečerní program uzavřelo Divadlo bez střechy. Večerní program se skládal z představení Artus Thor - "Liga výjimečných", scénického tance „Dracula“ Moniky Kněžkové, představení „Půlnoční lovec“ skupiny Maledictus i závěrečné ohňové show.

Nechybělo ani historické tržiště s dětskou lukostřelbou a dalšími atrakcemi pro malé i velké.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj