Památník Karla Čapka rozšiřuje expozici

5. 7. 2020

V sobotu 4. července otevřel Památník Karla Čapka na Strži další expozici věnovanou Čapkově vztahu k automobilismu. V autentické Čapkově garáži je zaparkován atraktivní 83letý veterán Škoda Rapid stejného provedení i dne výroby, jaký sloužil Olze Scheinpflugové a Karlu Čapkovi.

„O Čapkových cestách automobilem toho bylo napsáno již dost, mnoho informací je i ve stálé expozici, ale vůz tu ještě chyběl. Bude určitě obohacením pro všechny návštěvníky, i pro ty, kteří přišli o bohatý doprovodný program vernisáže,“ poznamenal po akci předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Vernisáž byla zahájena malou přednáškou ředitele Památníku Karla Čapka Zdeňka Vacka, v které prezentoval vozy Škoda Popular & Rapid ve službách Čapka a Scheinpflugové i jejich osudy na cestách Asií, Afrikou, Amerikou. Po slavnostním otevření garáže program pokračoval projekcí rekonstrukce vily Karla Čapka na pražských Vinohradech očima a objektivem režiséra Ondřeje Kepky a dalšími body či přednáškou o pražských adresách Karla Čapka.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj