České muzeum stříbra vystavuje dílo J. Alta

3. 7. 2020

V Českém muzeu stříbra v Kutné Hoře byla ve čtvrtek 2. července zahájena výstava obrazů Jaroslava J. Alta "Obrazy a kresby". Výstava byla připravena k významnému životnímu výročí tohoto kutnohorského rodáka.

Vernisáže výstavy, která dostala záštitu i hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové, se zúčastnil mimo autora i předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek, který reagoval i na úvodní slova: "Autor vzpomínal, že zde měl svou první výstavu. Doufá, že ta na stejném místě dnes zahájená výstava nebude jeho poslední. To si určitě nemyslím, protože v dnešní přetechnizované době jsou jakékoliv průhledy do skutečného světa více než potřebné."

Jaroslav J. Alt, který se do roku 2015 aktivně věnoval i restaurování uměleckých děl, realizoval od roku 1976 téměř 40 autorských výstav a účastnil se rovněž na více než 80 společných výstavách.

Malíř, grafik, restaurátor a pedagog studoval na Akademii výtvarných umění v Praze u prof. B. Slánského a prof. R. Ondráčka.

Jeho dílo je zastoupeno ve sbírkách nejen kutnohorských institucí, ale i Národní galerie, Uměleckoprůmyslového muzea, dále třeba v Japonsku,
Španělsku, USA, Egyptě, Německu, Itálii, Francii.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj