Hrady a zámky z papíru

7. 6. 2020

Ve Vlastivědném muzeu v Jesenici u Rakovníka byla v pátek 5. června otevřena prodejní výstava papírových modelů Ivana Zadražila.

„K vidění jsou ikonické hrady a zámky naší země, i ty méně známé, ale také třeba některé modely aut nebo vrtulníků. Pro mnohé to jistě bude i návrat do časů vystřihovánek z Ábíčka, pro ty mladší zase rozšíření obzorů o zajímavý koníček,“ poznamenal předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Autor má své modely zastoupené i v trvalé instalaci na zámku Světlá nad Sázavou. Výstavy probíhají i na zámku Žďár nad Sázavou nebo v muzeu papírových modelů v Polici nad Metují. Papírové modely prodává i na svém e-shopu - vystřihovánky českých a moravských hradů, zámků jsou zastoupeny v různých měřítkách, pro nejmenší děti jsou k dispozici i vystřihovánky westernových staveb Šiklův mlýn. Vystřihovánky se rovněž dají použít jako didaktická školní pomůcka při výuce dějepisu nebo pracovního vyučování, doprovodné programy chystají i v jesenickém muzeu.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj