Středočeský kraj láká turisty

4. 6. 2020

V sídle Středočeské centrály cestovního ruchu (SCCR) byly představeny aktivity Středočeského kraje na podporu zejména domácího cestovního ruchu. Iniciativy kraje představila hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová, radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu Martin Draxler a ředitelka SCCR Zuzana Vojtová.

„Máme co nabídnout - královské střední Čechy mají nejen bohatou historii spjatou s budováním našeho státu, ale nabízejí mimo hradů, zámků a tvrzí i množství dalších památek, nádherné přírodní scenérie a nepřeberné množství zážitků pro všechny generace, včetně kulinářských,“ shrnul nabídku přítomný předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Oblast cestovního ruchu byla COVIDem poškozena rapidně, obdobně jako kultura. Středočeský kraj přes nutnost hledat úspory ale na podpoře cestovního ruchu nešetří a šetřit nehodlá. Naopak. Po krajských městech probíhají mítinky, které prezentují klenoty našeho kraje a lákají do něho návštěvníky. Následovat budou i velká města Středočeského kraje.

Cílem je dostat k nám turisty na více dní, propagovány jsou královské zážitky na 72 hodin, které prezentují osobnosti kraje (ambasadoři), jako je Felix Slováček, Michal Dvořák a další. Na podporu cestovního ruchu v kraji vznikají i vouchery, které budou v ubytovacích kapacitách věnovány vícedenním návštěvníkům. Zároveň dostanou zaměstnanci krajských organizací možnost proplácet své výdaje (do určité výše) na kulturu a rekreaci z Fondu kulturních a sociálních potřeb. V neposlední řadě podporuje kraj živnostníky v cestovním ruchu i dotačními programy a spuštěným programem bezúročných půjček.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj