V zahradách Tichého údolí

14. 5. 2020

Zahradě Braunerova mlýna v Roztokách u Prahy je od úterý 13. května otevřena výstava „V zahradách Tichého údolí“.

Představuje vytipovaná místa Tichého údolí úzce spojená s vilovou architekturou. Odhaluje letní vily a jejich zahrady, ve kterých se mnohdy stále ještě skrývají historické altány či skleníky, rostou původní stromy a přetrvávají zbytky starých cest.

Dobové fotografie a pohlednice nás přenesou do doby největšího rozmachu roztockého letoviska a představí, jakou roli hrála v životě majitelů vil zahrada, kým a jak byly zahrady navrhovány a zakládány. Současný stav zase ukazují aktuální fotografie.

„Je vidět, že výstava byla dělána nejen se znalostí tématu, ale i srdcem. Vždyť i dřevěné venkovní panely jsou vyrobeny svépomocí pracovníky muzea,“ poznamenal předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek, který zároveň Středočeskému muzeu v Roztokách u Prahy popřál úspěšný restart.

K výstavě budou probíhat i doprovodné programy – oblíbené komentované vycházky Tichým údolím: 24. 5. 2020 od 18 hodin, 8. 9. 2020 od 18 hodin a 4. 10. 2020 od 16 hodin. Výstava potrvá do 1. listopadu 2020.