Středočeský kraj se úspěšně prezentoval na Holiday World

16. 2. 2020

V prostorách letňanského výstaviště v Praze se od čtvrtka do neděle uskutečnil již 29. ročník veletrhu cestovního ruchu Holiday World, který doplňoval vhodně i souběžný veletrh „Památky – muzea – řemesla“. Svůj stánek na veletrhu měla i Středočeská centrála cestovního ruchu, která prezentovala různé turistické oblasti v kraji - Český ráj, Kraj blanických rytířů, Berounsko, Toulavu, Brdy a Podbrdsko, zámek Loučeň, ale i činnost Středočeských vodních cest a partnerské regiony Opolské vojvodství a Pešť. Zároveň zde svůj program nabízely i krajská muzea a galerie.

Nové logo „Střední Čechy královské“ pokřtila v pátek 14. Února hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová společně s radními Martinem Draxlerem a Karlem Horčičkou.

„Stánek pod novým designem i logem nabízel zajímavé cíle v kraji pro všechny typy návštěvníků. Ukazovali jsme i umělecké kopie císařské koruny a svatováclavské koruny, které nechal Středočeský kraj zhotovit,“ představil prezentaci Středočechů předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek. I díky tomu vyhrál stánek Středočeského kraje 1. místo za nejpůsobivější expozici veletrhu v kategorii nad 60 m2.

Program tematicky doplnilo i vystupování popové a muzikálové zpěvačky Evy Kleinové. 

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj