Otevření nové stanice HZS ČR v Milovicích

12. 2. 2020
V úterý dne 11. února 2020 byla slavnostně otevřena nová hasičská zbrojnice profesionálních hasičů ČR v Milovicích (okres Nymburk). Slavnostnímu aktu byli mimo zástupců složek hasičů a dalších představitelů složek státní správy přítomni ministr vnitra ČR Jan Hamáček (ČSSD), poslanec Milan Pour (ANO) a předseda Komise pro bezpečnost a IZS Středočeského kraje Zdeněk Milata (KSČM).
 
Nová zbrojnice je 245 v České republice, 33 ve Středočeském kraji. Zajistí lepší dostupnost hasičů v bývalém vojenském výcvikovém prostoru Milovice Mladá a pomůže s dopady zhoršujícího se sucha.
 
Její stavbě předcházely léta jednání. Jedná se o stavbu za 55 milionů korun, která by měla být vzorem pro další obdobné stavby. Pro veřejnost se otevře 25. dubna 2020 od 9,00 kdy bude zde den otevřených dveří. 
 
"Jsem rád, že se Milovice a Středočeský kraj dočkaly stavby této oblasti občanské vybavenosti," konstatoval krajský zastupitel Středočeského kraje Zdeněk Milata a upozornil, že jenom v regionu kraje si rekonstrukci zaslouží stanice HZS ČR nejen v Českém Brodě nebo v Kralupech nad Vltavou. "V Poděbradech město dalo parcelu a stavba nové zbrojnice je víc než potřebná, původní na pískách je v havarijním stavu. Proto by se nemělo usnout na vavřínech a investovat dokud peníze jsou," uzavřel.

Fotogalerie

Autor: 
-zzm-