Závěrečné týdny roku 2019 patřily i několika zastupitelským perličkám

30. 12. 2019

Kontrolní výbor se v prosinci opětovně zabýval podněty na dva zastupitele Středočeského kraje za STAN (V. Michalik a M. Macháček), kteří se jinak tváří jako bojovníci za pravdu, transparentnost a čistotu. Podněty směřovaly k možnému nedodržení povinností dle zákona č.159/2006 Sb. o střetu zájmů, lidově řečeno „malá domů“. „Bylo přijato usnesení, kterým mě kontrolní výbor pověřuje předat podněty ministerstvu spravedlnosti ČR za účelem postupu dle§ 63 odst. 2 zákona č. 250/2016 Sb. o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich, ve znění pozdějších předpisů,“ shrnula závěr místopředsedkyně kontrolního výboru Jiřina Fialová.

Vody nejen sociálních sítí zase rozbouřil komentář opět od opozičního zastupitele V. Michalika, který kritizoval zaměstnance krajského úřadu za fronty u východu z budovy při konci pracovní doby. „Přitom opakovaně on a jeho kolegové odcházejí z jednání krajského zastupitelstva značně předčasně, většinou hned, jak vyhasnou reflektory a mikrofony novinářů,“ podotkl zastupitel Zdeněk Milata a dodal fotografie prezenční tabule.

Zastupitelé za ODS zase na jednání zastupitelstva vážně navrhli, že by kraj mohl finančně podpořit i ta soukromá a se ziskem hospodařící zdravotní zařízení v kraji, které sama ODS kdysi hluboce pod cenou prodala a které jsou dokonce součástí nadnárodní společnosti s obratem větším, než je rozpočet kraje. Že by další pokus o vyvádění veřejných prostředků do soukromých rukou?

„Jak je vidět, vypadá to tak, že mnozí káží vodu a pijí víno, ale zapomíná se, že ve víně je pravda,“ doplnil předseda klubu Zdeněk Štefek.

Oslavte tedy s vínem Silvestra a úspěšný a šťastný nový rok 2020!  

Fotogalerie

Autor: 
Klub zastupitelů KSČM ve Středočeském kraji