Knížky nejen do knihoven

19. 12. 2019

Ve Slovenském domě v Praze byly 18. prosince v rámci 4. minifestivalu slovenského divadla a kultury pokřtěny dvě zajímavé knihy. Sborník poetické prózy Evy Frantinové „Hladce a obrace“ a výběr z deníku politického (s)prostopášníka Karla Sýse „Osudy dobrého básníka K. za studené války“.

„Dnes křtěná kniha je souborem textů, které jsou podvědomě spojeny láskou k životu, pochopením druhých i uměním slova. Próza, co není poezií, ale přesto se lahodnou češtinou poeticky slovo po slovu pohybuje po rozbouřených vlnách života,“ uvedl kmotr knihy „Hladce a obrace“ Zdeněk Štefek. Knihu vydalo s podporou Středočeského kraje GSW*Weber.

Druhou knihu, kterou vydalo nakladatelství Futura, uvedl „kmotr“ Petr Žantovský. Obsah by se dal nejlépe charakterizovat stále platným úslovím: „Padni, komu padni!“ – kniha je totiž kritická i k současnosti a je napsána pro všechny, kterým není lhostejná naše společná budoucnost.