Osobnosti kraje dostaly ceny

13. 12. 2019

V Leteckém muzeu Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi se 12. prosince udělovaly letošní Ceny hejtmanky Středočeského kraje. Do druhého ročníku přišlo 33 nominací.

„Měl jsem tu čest být i v hodnotící komisi pro tyto ceny, ocenění si jistě zaslouží všichni, vždyť dělají našemu kraje dobré jméno. Nebylo to jednoduché vybrat v každé kategorii vítěze,“ poznamenal předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Kulturní program zajišťovaly vítězky pěvecké soutěže nadace La Sophia.

Cenu za kulturu byla udělena sochaři panu Jiřímu HAMPLOVI, který se podílel na památníku lidických dětí v Lidicích. Cenu v kategorii Společenská odpovědnost získal pan Josef ZICHA, v kategorii Kultura/společenská zodpovědnost pan Karel LOJKA a v kategorii sport Kristina a Josef SPLAVCOVI. V kategorii podnikatel In Memoriam pan Petr KOŽENÝ, v kategorii Pracovník ve veřejném sektoru paní Anna VRBOVCOVÁ. V kategorii Hrdinský čin paní Ivana JIROCHOVÁ, která vytáhla souseda z hořícího domu, v kategorii Věda, výzkum, vzdělávání pan Cyril HÖSCHL. Cenu veřejnosti získal pan Josef KESSLER, který obdržel 36738 hlasů z celkových 71643.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj