Advent na zámku

8. 12. 2019
V prostorách Středočeského muzea v Roztokách u Prahy se v neděli 8. prosince uskutečnil celodenní program Adventní neděle na zámku. V zámku i podzámčí probíhaly výtvarné dílny a workshopy, na nádvoří byly stánky s originálními ručně vyráběnými dárky, zámecká kuchyně nabízela tradiční pokrmy, třeba vánočku nebo oukrop. Pohodový druhý advent zajišťovala i káva, svařené víno nebo různé dobroty.
 
Nechyběly ani komentované prohlídky probíhajících výstav muzea. Program zpestřilo i divadlo "Vánoční putování s anděly" a koncert pěveckého sboru Local Vocal.
 
"Advent v Roztokách ukazuje nejen obvyklé předvánoční dění, ale i možný prostor pro rozvinutí spolupráce v oblasti kreativních průmyslů, zde třeba na platformě Design Locku," podpořil akci po své návštěvě předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.
 
 Adventní trhy na nádvoří s Design Lockem přinesly Dílnu PAG, Nakladatelsví Meander, Náramky ZeMě, Galant Socks, Originálně Sešito, HattuBerry, Zuceramics, Atelier radost, z Lesa, Candy Soap, Dražovického medaře Valentu, Glassor, By pajahu, Sizyzu design, Pytlíkárnu, Sem tam perník, Moris´s Café, Keramiku Alena Trojanová či Kavárnu Kofííí.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj