Amfora po padesáté čtvrté

14. 11. 2019

Fotoklub Amfora Rakovník (AMatérští FOtografové RAkovník) zahájil 13. listopadu ve Výstavní síni rakovnické radnice již 54. členskou výstavu. Výstavu uvedli ředitel Rabasovy galerie Václav Zoubek a dlouholetý člen Amfory Pavel Nejman – soustředili se na několik vzpomínek z historie fotoklubu i na pohled na současnou tvorbu.

„Je dobře, že se naše paměťové instituce věnují dlouhodobě i spolupráci s aktivními kulturními tvůrci, a to nejen s fotokluby, ale i s dalšími spolky, i s žáky a studenty,“ ocenil aktivity galerie i přítomný předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Na výstavě, která potrvá až do 15. prosince, se představuje 34 fotografií od 17 současných členů Amfory.

Studio amatérské fotografie má kořeny v roce 1964 v kursu pro fotoamatéry, který vedl absolvent oboru výtvarné fotografie na pražské lidové konzervatoři Karel Koubek, o rok později již vzniká Amfora. Fotoklubem od té doby prošlo kolem sedmdesáti fotoamatérů Rakovnicka.  Jednotliví členové se se svými fotografiemi a diapozitivy zúčastnili mnoha přednášek, výstav a seminářů, účastnili se též různých okresních, krajských a celostátních soutěží.