Stavbou roku Středočeského kraje je…

12. 11. 2019

Již 6. ročník soutěže Stavba roku Středočeského kraje byl slavnostně ukončen vyhlášením vítězů na slavnostním večeru v kutnohorském GASKu.

Předání titulu Stavba roku Středočeského kraje 2019, spolu s pěti nominacemi na titul, Cenou hejtmanky Středočeského kraje a třinácti dalšími cenami se účastnila řada zástupců vypisovatelů a osobností z veřejného i soukromého sektoru, odborných institucí, stavebních firem, investorů, architektů a inženýrů, vedení kraje zastupoval radní pro oblast zdravotnictví a bezpečnosti Robert Bezděk.

Cenu hejtmanky Středočeského kraje osobnosti architektury/stavitelství získala prof. Ing. arch. Akad. arch. Alena Šrámková. Cena hejtmanky stavbě za největší přínos Středočeskému kraji a zároveň Cena za nejlepší investiční záměr byla udělena stavbě Corso pod Lipami Řevnice.

Prestižní titul Stavba roku Středočeského kraje 2019 získala stavba DOB Centrum Dobřichovice. Hlasování veřejnosti v letošním ročníku se účastnilo celkem 31 465 hlasujících.

Cenu veřejnosti, kterou předal předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek, si s počtem 11 276 hlasů odnesla stavba Black Roofs, Vysoký Újezd.

Vypisovatelem soutěže je Středočeský kraj, který spolu s Nadací pro rozvoj architektury a stavitelství tradičně soutěž i organizuje. Dalšími partnery je Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Český svaz stavebních inženýrů, Krajská hospodářská komora Střední Čechy, Obec architektů a Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj