Hrátky za muzejními vrátky

9. 8. 2019

Muzeum Českého krasu v Berouně pořádá v průběhu léta v příjemném prostředí Geoparku Barrandien několik celodenním hravých programů pro děti.

Na zábavu zaměřenou na tematiku žab se přijel podívat i předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek: „Letní programy muzea, ať jsou to hrátky nebo dny s paleontologem či s geologem, jsou vítaným zpestřením prázdnin, které lákají vždy desítky dětí a jejich rodičů. Nejinak tomu bylo i dnes, kdy se děti kromě procvičení svých rukou dozvěděly i řadu zajímavostí nejen o žabách, ale i o historii města a o muzeu.“

Na břehu jezírka bylo možné pozorovat přímo žáby nebo pulce. Žabičky se zde daly vyrábět i z papíru, filcu nebo ořechu, a to v podobě od origami až po záložku do knihy. Připraveny byly nejen hravé úkoly a stanoviště různého druhu, ale i soutěže, třeba skákání žabáků. Bonusem byla i možnost prohlédnout si geopark, najít a odnést vlastní zkamenělinu či postavit tzv. mužíka.

Další hrátky se v muzeu uskuteční 17. srpna 2019, tentokrát na téma „kuličky“. Návštěvníci si budou moci nejen zacvrnkat s kuličkami, ale kuličky si i vyrobit a zahrát si i mnohé jiné hry a soutěže.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj