Ve Zruči si připomněli Napoleona

5. 8. 2019

V areálu zámeckého parku ve Zruči nad Sázavou se v sobotu 4. srpna uskutečnily již XIX. historické slavnosti, tentokrát věnované 250. narozeninám Napoleona Bonaparta. „Každoroční, ale vždy jinak tematicky zaměřená akce se ve Zruči uskutečňuje za podpory Středočeského kraje. Je již součástí určitého zlatého fondu tradičních historických akcí v kraji. A povedla se i letos,“ ocenil organizátory a účinkující předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Začátek patřil kostýmovanému průvodu Napoleonových vojáků a doprovodu z náměstí MUDr- Svobody do zámecké zahrady. Po slavnostním zahájení se rozběhl pestrý program, ve kterém se střídaly historické písně, tance, hrátky a kejkle, šermířská vystoupení a také pohádky v podání kapel a uskupení Querela, Thomas Lupino, Mariane, Calata, Artus Bohemia a Pánů z Kolína.  

Návštěvníci obdivovali ale i historický tábor, naučná tabla a řadu dalších atrakcí, otevřeny byly i expozice v zámku a zahradě. Večer na slavnosti navazoval koncert v barvách SeMaForu a promítání filmu Bohemia Rhapsody v letním kině.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj