53. ročník Porty již zná vítěze

1. 7. 2019

V řevnickém Lesním divadle proběhl o posledním červnovém víkendu nejstarší hudební open festival v ČR – již 53. ročník festivalu Porta. „Festival, na kterém se hraje folk, country a blues, není jen přehlídkou úspěšných kapel, ale pomohl již nastartovat mnoho začínajících talentů. Byla pro mne čest se zúčastnit této slavnosti, která je zahrnuta mezi nejvýznamější akce v kraji, a předat diváckou cenu,“ podotkl předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek. Porta se konala pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové a za podpory Středočeského kraje.

Od svého založení před více než půlstoletím objevuje Porta nové tváře hudební scény vystoupeními v oblastních kolech, jejichž vítězové postupují do semifinále či do finále.

V letošním ročníku nechyběly mimo soutěžících těles i kapely jako Spirituál Kvintet, Nezmaři, Naďa Urbánková, potlesk vyvolalo i vystoupení vítězů starších ročníků Porty Terezy Balonové a Aleše Petržely. A udělovaly se i ceny - 1 místo získala kapela Větrno, 2. místo Mirek Baldrych, 3. místo Melda a spol. a autorskou portu The Addams Sisters.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj