Z muzejního potlachu

1. 7. 2019

Stovky příznivců trampské hudby si 29. června našly cestu do Regionálního muzea v Jílovém u Prahy.

Konal se tu muzejní potlach, tradiční slavnost za účasti velkého množství osvědčených i nových kapel s trampskou hudbou

„Již 14. ročník muzejního potlachu, který je pořádán ve spolupráci s pražským Tramp Clubem, je každoročně nejen zahájením prázdnin, ale oslavou trampingu, vždyť tomuto tématu se muzeum spojené i s nedalekou Sázavou, věnuje ve svých expozicích,“ poznamenal po návštěvě akce předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

K tanci a poslechu tentokrát zahráli Avízo Jablonec, Bandoleros, Duo Blanice, Duo Tornádo, Franta Hacker s hostem, Helena Maršálková a Tony Linhart, Orion Band Brno, Saša Samotář, Šiny - Honza a Hanz, Tomáš Pergl, TS Sešlost Praha a Tulák Charli.

Návštěvníci se mohli podívat i na expozici Tramping a příroda v jižním okolí Prahy, která věnována krajině mezi Kocábou, Vltavou a Sázavou a historii trampského hnutí. Právě v jižním okolí Prahy totiž tramping kolem roku 1918 vznikal.