Svět kostiček ve Vlašimi

26. 6. 2019

Ve vlašimském zámku byla v úterý 25. června zahájena výstava „Svět kostiček“, která představuje exponáty z téměř 250 tisíc dílků stavebnice LEGO. „Ze zámku Legoland neuděláme, ale i tak je výstava unikátní. A i když dnes pro mnohé mladší generace frčí spíše stavět světy přes myš třeba v Minecraftu, tak takovéto stavebnice i pro ně mají stále určitě kouzlo, i ve vyšším věku…“ ocenil význam podobných stavebnic předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Vybrané sestavené scény představují třeba město s funkčními drážními soupravami, dopravní prostředky, vesmírné sondy a rakety. Zastoupeno je ale i technické lego, figurky a objekty ze Star Wars nebo lego pro nejmenší.  Součástí výstavy je i herna pro děti všech generací. Výstava bude trvat do 25. srpna.

V zámeckém parku je možné zároveň až do poloviny července vidět putovní výstavu Má vlast cestami proměn. Již 11. ročník unikátního projektu se zaměřuje na úsilí a odhodlání proměnit naši krajinu a naše sídla. Na informačních panelech jsou prezentovány praktické ukázky úspěšné obnovy památek a dalších míst z krajů Jihočeského, Středočeského a Vysočiny.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj