Operní týden v Kutné Hoře začal

17. 6. 2019

V Cisterciáckém klášteře v Kutné Hoře se v sobotu 15. června rozběhl program již 23. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Operní týden Kutná Hora 2019.

Slavnostního zahájení festivalu se zúčastnil i předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek. „Festival byl zahájen nádherným koncertem tří tenorů, právem byl večer nazván Králové opery. Jsme hrdi na to, že můžeme v našem kraji podpořit a nabídnout takový úžasný kulturní zážitek.“ Festival se koná pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové a starosty města Kutná Hora Josefa Viktory a za finanční podpory kraje a města.

Posluchače oslnili Paolo Lardizzone, Luciano Mastro, Gianluca Sciarpelletti, ale i komorní orchestr Národního divadla v Praze pod dirigentem Františkem Drsem.

Další festivalový večer bude věnován 16. června Antonínu Dvořákovi, operní týden bude zakončen 23. června Giuseppem Verdim.