Letní lidé na Sázavě

17. 6. 2019

U Sázavy na Plovárně v Senohrabech se od 14. do 16. června uskutečnil již 3. ročník hudebního festivalu Letní lidé 2019.

„Plovárna na břehu řeky Sázavy má zvláštní atmosféru, není divu, že si ji vybrali pořadatelé jako místo festivalu, není ani divu, že zde tvořili umělci jako byl fotograf František Dostál,“ poznamenal předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Na Plovárně Senohraby vznikl v letech 1964 – 1990 světoznámý cyklus českého fotografa Františka Dostála „Letní lidé“. Unikátním způsobem zachytil atmosféru různorodé spolčenosti lidí, kteří o víkendech odjížděli z ruchu velkoměsta do kouzelné přírody na řeku Sázavy, kde se společně bavili, relaxovali a užívali radosti ze života.

Na třídenním festivalu, který dostal podporu i z Fondu hejtmana Středočeského kraje, se představila hudební tělesa Nové struny, Ohaři, Pavel Dobeš, Taxmeni, P. U. B. Pražský ukulele band, Ivan Mládek a Banjo Band, Věra Nerušilová, Zbyněk Drda, Štěpán Kordík, Prime Time Voice, Jana Koubková, Bára Basiková, Michal Pavlíček a Trio, Laco Déczi & Celula New York. Nechyběl ani sportovně zábavný program Judo magazínu a přátelské setkání s Františkem Dostálem.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj