Z dětského dne na Katlově

2. 6. 2019

V sobotu 1. června se na jezeru Katlov konal za podpory Středočeského kraje velkolepý dětský den plný dobrodružství a zábavy.  "V horkém počasí dokázala ochladit alespoň voda, rybáři si však přišli na své a děti si akci také určitě užily," poznamenal při návštěvě Katlova předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Na začínající rybáře čekala rybářská školička s nejlepšími českými rybáři. Vyhlášeni byli také za přítomnosti hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové vítězové mistrovství 16 juniorských týmů z celé Evropy, kteří zde zápolili v pátek. Každý tým se skládá ze dvou závodníků ve věku od 12 do 19 let.

Zablbnout si děti mohly na skákacím hradu Českých drah a spoustě dalších atrakcí, mohly si vyzkoušet bagrování s malým bagrem nebo si prohlédnout  hasičské auto. V obležení byly i westernové allroundové ukázky s koněm, ukázky práce policejních psovodů, sokolníci a taky mini farma nebo  laserová biatlonová střelnice.

Komu se nepoštěstilo se vyfotit s rybářem a dobrodruhem Jakubem Vágnerem, získat od něho rady pro rybaření, jistě se zaposlouchal do jeho povídání o nebezpečných výpravách do Amazonie, Konga, Mongolska a zbytku světa. Závěr patřil kapele No Name.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj