Pocta recyklovanému papíru

3. 4. 2019

Galerii A&A na pražském Újezdě zaplnila v úterý 2. dubna vernisáž výstavy obrazů Vojtěcha Kolaříka. Autorův nezaměnitelný a specificky výrazný rukopis, který je ještě zvýrazněn použitím recyklovaného papíru včetně přirozených kartonových zlomů a okrajů, je prezentován na unikátních obrazech, které ještě dokonce nebyly nikde vystaveny.

Výstavu s názvem „Pocta recyklovanému papíru“ uvedl PhDr. František Malina a Kolaříkův přítel Karel Sýs. Nechyběl samozřejmě ani Vojtěch Kolařík osobně. O uměleckou atmosféru se staral se svou kytarou i Jiří Březík.

Malíř a scénograf Vojtěch Kolařík, člen Sdružení pražských výtvarných umělců, působil v ateliérech profesorů Smutného a Tröstera. Po skončení studií a vojny byl přijat jako výtvarník v Československé televizi Praha, kde až do roku 1992 připravoval scénické a kostýmními návrhy. Účastnil se mnoha samostatných výstav své grafické tvorby doplňované o volnou malbu, např. v Třebíči, Chebu, v Hradci Králové, v Praze aj. Vystavoval i na kolektivních výstavách, zejména v Montrealu na EXPO ´67 nebo v Mnichově či Bologni.

Výstava potrvá pouze do 18. 4. 2019.