Cyklistickou sezónu zahájil For Bikes

31. 3. 2019

V pražských Letňanech se konal od pátku do neděle již 10. veletrh cyklistiky For Bikes. Mezi vystavovateli nechyběly ani jednotlivé kraje, které nabízely své zajímavé cíle nejen pro specifickou skupinu návštěvníků, tedy pro cyklisty.

„U stánku Středočeské centrály cestovního ruchu byl tradičně největší zájem o cyklomapy, nová aktualizovaná a doplněná  edice, která v 6 dílech pokrývá Prahu a Středočeský kraj, je nyní v zelených barvách místo ve žluté. Mimo stánků s cyklovybavením a doplňky bych na veletrhu ocenil zejména akce Besipu zaměřené na prevenci,“ poznamenal předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek. Tahákem BESIPu byl určitě otočný simulátor kotrmelců automobilu, na děti bylo zaměřeno dopravní hřiště, na své si přišli ale i fanoušci adrenalinu.

Na stánku Středočeského kraje mizel kromě cyklomap i tematický cykloprůvodce Labské stezky nebo nová mapa zachycující 20 vybraných pivovarů ve Středočeském kraji.  

Největší cyklistický veletrh v České republice FOR BIKES otevírá každoročně cyklistickou sezonu a nabízí příslušný sortiment pro všechny věkové i výkonnostní skupiny obyvatel. Představovány jsou i novinky v oblasti koloběžek, kol a elektrokol, příslušenství, doplňků, výživy, oblečení a veškerých souvisejících služeb,  nabízeny jsou zde i mapy, navigace, kamery, cyklostezky, přehledy bikeparků nebo cyklozájezdy.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj