Krajiny vzdálené i blízké

25. 1. 2019

Ve výstavní síni na rakovnické radnici ožily 24. ledna stěny nádhernými fotografiemi Jaroslava Hrušky a Svatopluka Šaldy.

„V Rabasově galerii vystavované snímky ukazují nejen vysokou uměleckou kvalitu a cit autorů pro detaily, ale i jejich trpělivost při čekání na správný okamžik – to ostatně spojuje fotografie krajin s makry ze světa flóry a fauny,“ ocenil výstavu předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Mezi fotografiemi výstavy „Krajiny vzdálené i blízké“ nechybějí snímky ptáků při lovu i majestátní norské ledovce v paprscích zapadajícího slunce.
Jaroslav Hruška se specializuje na krajinářskou fotografii a makrofotografii. Na výstavě prezentuje ukázku krajin z Křivoklátska a Třeboňska a makrosnímky ze zahrady a křivoklátských lesů.

Svatopluk Šalda se na již páté společné výstavě pochlubil fotografiemi z několika cest do Norska. Celoživotně je jeho fotografickým tématem příroda a myslivost.

Výstava potrvá až do 24. února 2019