Do Kladna přiletěla Raketa

17. 1. 2019

V Malé galerii a čítárně Středočeské vědecké knihovny proběhla 16. ledna vernisáž interaktivní výstavy ilustrací dětského časopisu Raketa.

„Naše generace listovala Mateřídouškou, hltala komiksy z ABC a vystřihovánky, dnes letí i časopis Raketa, kterému přeji dost energie na cestu do dětských srdcí,“ ocenil probíhající zajímavý projekt předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Raketa - časopis pro děti chytrých rodičů, je určena zejména dětem od 5 do 10 let. Vychází 4x ročně v tematicky zaměřených číslech a je zcela bez reklamy. Na 52 stranách nabízí příběhy, komiksy, zábavné hry, úkoly, něco k tvoření, recepty, doporučenou četbu i tipy na výlety. Časopis vychází od roku 2014 v nakladatelství Labyrint ve spolupráci se spolkem Raketa dětem.

Na výstavě jsou k vidění ilustrace a kresby spolupracujících výtvarníků, 3D objekty a další prvky, které obsahovaly některá čísla Rakety. Vernisáž byla obohacena i doprovodným programem pro děti – písničkami Radany Litošové a stavbou krabicové kladenské Lhoty.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj