Advent na Františku

10. 12. 2018

Další předvánoční akce se uskutečnila v Huti František na Sázavě. „Advent na Františku“ představoval nejen tradiční vánoční tržiště, ale i originální tvůrčí sklářské dílny pro celou rodinu. „Zrekonstruovaný areál huti má své kouzlo i bez adventních akcí, když jej zaplníte ale lidmi, stánky s dílnami, občerstvením i dárky,  máte takový zážitek, že se určitě budete těšit i na další akce na Františku,“ poznamenal předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Mistři předváděli sklářské techniky, děti i rodiče se mohli učit v tvůrčích sklářských dílnách, zdobit ozdoby nebo perníčky. Vinout perly, malovat na obličej, korálkovat a tvořit horké koule. Sklářské výrobky byly samozřejmě i k prodeji, nechyběly ale ani různé jiné dárečky.

Program doplňovala beseda s herci z filmu „Ten, kdo tě miloval“  Jaroslavem Duškem, Pavlem Řezníčkem, Hynkem Čermákem, Livií Bielovič a Lukášem Příkazkým a autogramiáda,  soutěž o vstupenky do kina, kulturní část zajišťovaly i děti ze ZŠ Sázava a Bářino toulavé divadlo, v neděli proběhla i Flowershow s Klárou Franc Vavříkovou a jejím Českým dream nejen floristickým Týmem.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj