První Ceny hejtmanky Středočeského kraje uděleny

18. 11. 2018

Ve čtvrtek 15. listopadu byly v Galerii Středočeského kraje předány první Ceny hejtmanky Středočeského kraje.  Jaroslava Pokorná Jermanová tak ocenila významné osobnosti Středočeského kraje, které z nominovaných návrhů vybrala hodnotící komise.  

„Účelem této ceny je ohodnotit občany, kteří reprezentují kraj, zasloužili se o jeho rozvoj, pomáhají ostatním nebo se zachovali hrdinsky,“ přiblížil cenu člen komise Zbyněk Coufal, který akci společně s předsedou výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeňkem Štefkem a členem sociálního výboru Václavem Melšou navštívil.

Kandidáti na ocenění musí být samozřejmě spjati s krajem - na jeho území se narodili, zde žijí nebo je s krajem spojeno jejich působení, život, dílo nebo činnost. Návrhy podávali organizace i samotní lidé, ceny byly udělovány v sedmi kategoriích.

„Jsem rád, že program doplnilo i nádherné vystoupení mladých zapojených do projektu La Sophia, který usiluje o rovnost šancí i pro opuštěné či jinak znevýhodněné děti,“ dodal Václav Melša.

Na slavnostním setkání v kutnohorské jezuitské koleji byly vyhlášeny následující osobnosti: Marie Žižlavská v kategorii podnikatelka, pracovník veřejného sektoru Ludvík Vožeh, Jan Tománek v kategorii sport, Renata Hlaváčková v kategorii sport/společenská zodpovědnost, Václav Šmerák v kategorii kultura, Pavel Martásek v kategorii věda, výzkum, vzdělávání, dále Eva Klučinová v kategorii společenská zodpovědnost a Daniel Vepřek za hrdinský čin.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj