Unie českých spisovatelů udělovala ceny

4. 11. 2018

V reprezentativním zastupitelském sále Středočeského kraje byly v sobotu 3. listopadu slavnostně uděleny ceny Unie českých spisovatelů za rok 2018.

„Spolupráce našeho klubu zastupitelů s Unií českých spisovatelů probíhá již několik let, jsem rád, že právě na půdě našeho kraje jsme mohli ocenit skutečné osobnosti, které třeba v mnohých případech nejsou sice tolik vidět v showbyznysu, ale jejichž práce má určitě smysl. Osobnosti, které se i nebojí ozvat se proti mainstreamu,“ podotkl předseda středočeského výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Cenu Unie českých spisovatelů za rok 2018 získali Václav Hons, Antonín Hardt, Jiří Maštálka, Jiří Hastík, Zdeněk Zbořil, Stanislava Kučerová, již dříve si ocenění vyzvedl i Miloš Zeman.

Unie českých spisovatelů uděluje cenu každoročně od roku 2006. Při výběru laureátů ceny zohledňuje nejen uměleckou kvalitu jejich díla, ale rovněž jejich morální kvality a společenskou angažovanost.
V letech 2006 – 2008 neslo ocenění název Cena Daniela Strože a Unie českých spisovatelů, od roku 2009 se jmenuje Cena Unie českých spisovatelů.

Minulý rok získal cenu UČS Jožo Ráž, Michael Doubek, František Sarna, Eva Kantůrková a Do Ngoc Viet Dung.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj