120.000 návštěvníků v Českém muzeu stříbra

20. 10. 2018

90 minut před polednem, v pátek 19. října, dorazil do Českého muzea stříbra 120.000 návštěvník roku 2018, Dagmar Kolaciová z Nivnice, která si rezervovala prohlídku spolu s dalšími 3 návštěvníky. S dárkovými balíčky je čekali ředitelka muzea Světlana Hrabánková a Zdeněk Štefek, předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Středočeského kraje.

„České muzeum stříbra každoročně překonává 100 tisícovou návštěvnost a získává i mezinárodní ceny, letos to bylo ocenění Trip Advisor – síň slávy za pět let po sobě jdoucích vynikajících recenzí od cestovatelů. Jsme na muzeum, které patří počtem sbírkových předmětů mezi nejbohatší muzea v republice a exponáty báňské techniky k nejstarším v Evropě, a také na celý kolektiv, na kterém ta nádherná práce s lidmi leží, patřičně hrdi,“ podpořil muzejníky Štefek, který shlédl i unikátní výstavu CODICES ILLUSTRES - Poklady středověké knižní malby.

Paní Kolaciová s přáteli navštívila při čtyřdenní cestě i zámek ve Žlebech a chrám sv. Barbory, chystali se i na prohlídku města, na Kačinu a Poděbrady.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj