V Lysé se vařilo a ochutnávalo

6. 10. 2018

Na výstavišti v Lysé nad Labem se uskutečnil 5. a 6. října Gastrofestival Středočeského kraje. V hale A2 mohli návštěvníci ochutnat různé speciality připravované regionálními výrobci a středními odbornými školami, program doplňovaly i kuchařská show Ivana Vodochodského, který vařil i s mnohými hosty z vedení kraje, a kulturní program v podání Štěpána Kojana ze skupiny KEKS, Mirka Surky, dechového orchestru Vranovanka a kapely Horvath Band a dalších umělců.

„Výstaviště v Lysé je Středočeským krajem využíváno v průběhu roku na řadu akcí. Gastronomické slavnosti, při kterých nabízíme naše vlastní krajské pochutiny a prezentujeme náš kuchařský um, jsou velice oblíbené a opětovně jsem si přesvědčil, že oprávněně. Mohl jsem ochutnat třeba babiččiny jablečné lívanečky od krajského radního Martina Draxlera,“ podotkl s úsměvem předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek. Mezi vystavujícími nechyběly ani některé příspěvkové organizace v kultuře, které prezentovaly tradiční historické pokrmy – např. Polabské muzeum a Muzeum TGM Rakovník.

Gastrofestival pokračoval v sobotu i středočeskými dožínkami, v rámci kterých byli vyhlášeni i vítězové soutěže Potravinářský výrobek Středočeského kraje, Středočeský šupináč nebo zemědělský hospodář Středočeského kraje.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj