Z Dobřichovických Alotrií

26. 8. 2018

Na břehu Berounky v Dobřichovicích proběhl v sobotu 25. srpna již 15. ročník festivalu historického šermu, tance a divadla Dobřichovické Alotrium. „Festival se tradičně koná za podpory města i Středočeského kraje a patří se svým počtem okolo 20 účinkujících souborů k těm větším v republice. Je i dobře, že každoročně přiláká svým programem nejen příznivce historických slavností,“ ocenil akci předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Vedle již tradičních šermířských, tanečních a divadelních vystoupení, ve kterých se prezentovali Taurus, Althea, Artus Bohemia, kejklíř Merlin, Duellanti, Rebel, Alotrium, Balteus, Artus Thor a další, atmosféru doplnil i koncert dobové hudby souboru Benedictus.

Nechybělo historické tržiště se šperky, keramikou, dílnou, noži, luky a šípy, koutek s dětskou lukostřelbou, jízdami na koni, malováním na obličej a dalšími atrakcemi pro malé i velké, doplněné dobovým i méně dobovým občerstvením – medovinou, vínem, burčákem, míchanými nápoji, zelňáky, grilovaným prasátkem, trdelníkem a perníčky.

Své řemeslo předváděl i sklář Michal Zahradník, šperkař Graciella a další řemeslníci.

Večerní program zakončila ohňová show.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj