Třešně na vodě

12. 8. 2018
V sobotu 11. srpna uspořádal Okresní výbor Komunistické strany Čech a Moravy v Nymburce akci pro veřejnost Třešně na vodě. Jednalo se o splutí Jizery z Benátek nad Jizerou po soutok s tokem Labe. Akci organizoval krajský zastupitel Zdeněk Milata (KSČM).

Zapojilo se 12 lidí a jelo se na 5 lodích typu kánoe. Jizera je v Benátkách nad Jizerou pro zkušené, neboť tam je proražený jez a jediná větší peřej na toku. Následuje klidný tok, který lemují převážně louky nebo lesy. Dva jezy se musí přenášet. Velmi rekreačně je řeka využívána nedaleko Káraného.
Předseda OV KSČM Nymburk zajistil s manželkou občerstvení na trase. Nakonec všechny lodě dorazily do cíle v Lázních Toušeň.

Pro komunisty reprezentující stranu na Středočeském kraji je tato řeka výzvou, aby pomohli prosadit splavnost nesjízdných splavů, kterých je v různém stupni provedení zhruba 14 na území kraje. A dalšími kroky přispět k lepšímu využití potenciálu řeky, která je v dolním toku splavná i v období sucha.

Mgr. Zdeněk Milata, krajský zastupitel