Přátelství mezi národy nemá hranice

30. 7. 2018

V sobotu 28. července byl slavnostně zakončen 2. turnus již 12. ročníku Mezinárodní letní školy s výukou ruského a českého jazyka. "Měl jsem možnost sdílet chvilku nádhernou tvůrčí atmosféru, vidět společný kulturní program.

Projekt, kterou podpořil i Středočeský kraj, je příkladem toho, že přátelství mezi národy nemůže žádná hranice rozdělit," pronesl na zakončení předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Tradiční pořádání výuky ruského a českého jazyka o letních prázdninách se koná za podpory Velvyslanectví Ruské federace, Zastupitelství Rossotrudničestva v České republice, Ruského střediska vědy a kultury v Praze, Středočeského kraje a za podpory měst Březnice, Rožmitál pod Třemšínem, městyse Jince, České nadace. Probíhá v areálu VOŠ a SOŠ v Březnici u Příbrami za účasti studentů z České republiky, Ruské federace a dalších zemí. Akci pořádá Česko-ruské centrum, z. s.

Mládež se v rámci organizovaného programu zdokonaluje v ruštině a češtině, poznává historii a současnost obou zemí a navazuje nová přátelství. Prostor je i pro výlety do Prahy a Středočeského kraje, pro sportovní, kulturní a zájmové vyžití. Úspěšní absolventi školy získali na slavnostním večeru diplomy a věcné ceny, oceněny byly i sportovní výkony.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj