Bombizo fest měl premiéru v GASKu

30. 7. 2018

V Galerii Středočeského kraje pokračovalo Kulturní léto pátečním netradičním festivalem Bombizo fest. "Nultý ročník každého festivalu je vždy určitou zkouškou, každopádně i tento netradiční alternativní hudební festival si své posluchače v Kutné Hoře našel," podotkl předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek. Na pódiu vystoupily převážně mladé kapely -  The Crushers, Mucha, PTAKZ, Zvíře jménem podzim a Himalayan Dalai Lama. Účastníci  si tu mohli ale také vyrobit tričko, nechyběly zde ani letní míchané nápoje, masité i nemasité občerstvení, zajímavá zmrzlina a výborná káva z pražírny Kávy pitel.

V rámci kulturního léta v GASK jsou pořádány různé koncerty pod širým nebem, divadelní přestavení i festivaly, a to na velké scéně na nádvoří jezuitské koleje nebo na vodní scéně v zahradách GASKu.

Na velké scéně proběhlo již divadelní představení Světáci a právě Bombizo fest, dalšími akcemi jsou Kolínský Big Band a David Kraus, koncert skupiny Žlutý pes a promítání filmu Černý Petr, koncert skupiny Jelen a Voxel a listopadový koncert skupiny He Band.

Na vodním pódiu přístupném zdarma se uskutečnily již akce  Kůzle Hu.Sou a Trampoty, v srpnu to bude Večer v kavárně Tmavomodrý svět, KH Band a v září Pepino Matura Band.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj