Ze setkání Lhot a Lehot

8. 7. 2018

Nedaleko Mladé Boleslavi si dali dostaveníčko zástupci Lhot a Lehot z České republiky a Slovenska. Již 38. ročníku, který pořádala Dlouhá Lhota a nedaleká Husí Lhota, se zúčastnilo více než 70 delegací.

„Tradice setkávání Lhot a Lehot vznikla v roce 1981 ve Středočeském kraji, v Uhlířské Lhotě v okrese Kolín, jsem rád, že jsme jako Středočeský kraj mohli podpořit další ročník, který se koná opět v našem kraji,“ poznamenal předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Účastníci srazu Lhot a Lehot zahájili sraz diskotékami a v pátek po slavnostním zahájení kapelami Mirai, Koneckonců, Kabát revival, Žebřík do kurníku a ProsexBand a Pop pastiche duo.

Sobota byla ve znamení schůze zástupců Lhot a Lehot, pak přišel na řadu průvod a představení jednotlivých obcí v areálu hřiště, za kterým vyrostl stanový tábor. Své místo měly i tradiční soutěže jako trakaře nebo hod válečkem a nechyběla ani Miss Lhota a vyhlášení vítězů soutěží. Závěr patřil Věře Martinové, kapele Na stojáka, Mňága a Žďorp a opět diskotéce.  Došlo samozřejmě i k předání zástavy Lhot a Lehot další obci, která bude pořádat následující sraz.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj