Muzejní potlach se opět vydařil

2. 7. 2018

V Regionálním muzeu v Jílovém u Prahy patřila sobota 30. června trampům. Proběhl zde totiž již 13. ročník muzejního potlachu, který láká bohatým stylovým programem každoročně stovky lidí.

„Fenoménu trampingu se muzeum v Jílovém věnuje dlouhodobě, vždyť kousek odsud teče Sázava a u ní jsou trampské osady. K nádherným a úspěšným tradičním akcím patří právě muzejní potlach, kterému navíc dodává nádvoří muzea ještě zvláštní kouzlo,“ ocenil akci předseda středočeského Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Tradiční setkání příznivců trampingu je pořádáno ve spolupráci s Tramp Clubem Praha.  Vystupují na něm osvědčené i nové kapely, letos to byly Avízo Jablonec, Bandoleros, Duo Blanice, Duo Tornádo, Franta Hacker, Helena Maršálková s Tony Linhartem, Nové Struny, Ota Šantrůček, Saša Samotář, Šakal a Kukačka, Šíny – Honza Jelen, Tomáš Pergl, TS Sešlost Praha a Tulák Charli.

Návštěvníci si zároveň mohli prohlédnout expozici „Tramping a příroda v jižním okolí Prahy“, kde měli možnost se seznámit s životem prvních táborníků, kteří se do zdejších divokých údolí vydávali, s osobnostmi, které trampingem prošly i třeba s mapou, kde je poloha historických i současných chatových osad.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj