Polabská příroda neláká jen umělce

13. 6. 2018

V Muzeu Bedřicha Hrozného v Lysé nad Labem není jen modernizovaná stálá expozice o životě a díle předního orientalisty a rozluštitele chetitského jazyka profesora Hrozného, ale od 12. června i výstava obrazů Heleny Grocholové „Polabí a příroda“.

„Místní flora a fauna je vždy vděčné téma, nejen pro lokální patrioty, ale i pro návštěvníky z jiných končin, je dobře, že byla hojně navštívena i vernisáž a že se počítá s doprovodnými programy,“  řekl při své návštěvě výstavy předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek. Shlédl též dílka, která v souvislosti s výstavou vytvořily děti ze školy křídami na nádvoří muzea a podebatoval o plánech na větší provázanost nabídky muzea s akcemi a zajímavostmi v okolí.

Helena Grocholová žije od roku 1991 v Lysé nad Labem. Věnuje se zejména klasické olejomalbě na plátnech větších rozměrů. Tématem jsou převážně koně, krajina a jiné přírodní motivy. Cílem tvorby je akční zachycení námětu s důrazem na emotivnost obrazu. Je členkou Sdružení výtvarníků ČR, Uměleckého sdružení BENEART a České federace fotografického umění.

Výstava potrvá v Lysé až do konce srpna 2018.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj