V Lysé na Regionech

14. 4. 2018

Od 12. do 15. dubna ožilo výstaviště v Lysé and Labem již sedmnáctou společnou výstavou měst, obcí, mikroregionů a turistických informačních center Regiony České republiky 2018.  "Výstava nabízí každoročně pestrou paletu cílů pro výlety, zážitky, prezentaci historických památek. Středočeský kraj zde měl významné místo a propagoval i muzea, jejich expozice a akce ke stému jubileu vzniku samostatného Československa," informoval po páteční návštěvě předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Na Regionech nechyběl ani doprovodný program věnovaný udržitelné dopravě či cestování seniorů, představení slavného rodu Šporků a Sweerts-Sporcků, kteří se zasloužili o přebudování zámeckého parku, přednáška o Aljašce, Austrálii nebo Patagonii, autogramiáda a autorské čtení Ivy Grecko, dětské zastupitelstvo ZŠ TGM Milovice s programem na téma "Zaniklá obec Mladá", vystoupení Pavla Kožíška z divadla Kouzel, vyhlášení vítězů soutěže turisticko-propagačních materiálů o Turistickou informaci roku 2018 a Zpravodaj roku 2018.

Návštěvníci využili možnosti podívat se zároveň i na paralelní výstavy - 17. výstavu narcisů, tulipánů a dalších jarních cibulovin Narcis 2018 nebo  23.
výstavu módy, módních doplňků a šperků Elegance 2018.
 

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj