Bio Orion funguje již téměř 10 let…

11. 1. 2018
Stefek

V úterý 9. ledna se ve Sládečkově vlastivědném muzeu konal další večer v rámci cyklu Bio Orion. Toto pravidelné cestopisné promítání nabízí muzeum ve spolupráci se skautským střediskem Orion Kladno již od října 2008, a to každé druhé úterý v měsíci od 18 hodin. Tedy mimo letní prázdniny.

„Dlouhodobý atraktivní doprovodný program, dlouhodobá spolupráce se spolky, s veřejností a také dobrá účast ukazují, jak jsou důležité i takovéto drobné a pravidelné aktivity v našich muzeích. Jsou navíc velice zajímavé a inspirativní, jak jsem se ostatně přesvědčil i dnes,“ pochválil akci předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Tentokrát byly tématem cesty s vodáky -  po českých tocích - potoce Mastník i řece Berounce, po polské Kwise, po francouzských řekách Drome, Ardeche, Gardon, Rhone, Durance (a pěšky kaňonem řeky Verdon), nechybělo ani Rakousko - peřeje Salzy, pohodička v Kossener Ache a bouřlivá Saalach. Prezentacemi prováděli členové 11. Skautského oddílu střediska Orion Kladno v čele s Šedým Vlkem.

Od roku 2011 byla obnovena i tradice předfilmů, tedy krátkých povídání o vybraných akcích oddílů.

V dalších promítáních bude zacíleno 13. 2. 2018 na Nikaraguu a 13. 3. 2018 na Ekvádor.

Fotogalerie

Promitani
SVMK
Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj