Středočeská centrála cestovního ruchu má pro rok 2018 smělé plány

12. 12. 2017
Stefek

Představit novinky Středočeské centrály cestovního ruchu pro rok 2018, avizovat memorandum o spolupráci mezi destinačními managementy a centrálou a podiskutovat společně v předvánoční atmosféře - to byl cíl setkání zástupců Středočeské centrály cestovního ruchu s novináři a dalšími partnery v sídle centrály v Husově ulici.

Ředitelka centrály Nora Dolanská představila komunikační témata pro rok 2018 - místa spojená s oslavou 100 let české státnosti, šlechtické ubytování, zážitkové pobyty a novou podobu čtvrtletníku - kaleidoskopu.

„Paní ředitelka označila dosavadní cestovní ruch v našem kraji za popelku. Pohádka o popelce k vánočním svátkům sice neodmyslitelně patří, ale domnívám se, že zdejší tým se svým entuziasmem brzy promění popelku v princeznu. Jen se asi nevyhneme ztrátě několika střevíců…“ podotkl s úsměvem předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Jedna ze tří vydaných brožur představuje 12 nejlepších zámeckých hotelů, které nabízejí ubytování i doprovodné služby, brožura je vydána ve třech jazycích a bude prezentována i na domácích a zahraničních veletrzích. Další brožura se věnuje tuctu míst, kde se utvářela česká státnost a její hodnoty na počátku 20. století. Kromě češtiny, angličtiny, němčiny je vydávána i v polštině. Poslední brožura je zaměřena na dvanáct míst, která nabízejí nejen adrenalin, ale i zázemí pro pracovní programy, cílí totiž zejména na mladé kolektivy.

Podepsané memorandum mezi Středočeskou centrálou cestovního ruchu a 7 turistickými oblastmi v kraji potvrzuje zájem budovat a koordinovat aktivity vedoucí k rozvoji cestovního ruchu, vytváří i předpoklady pro spolupráci regionálních informačních center a pro společné produkty včetně marketingu.

Centrala_cestovniho_ruchu