Lysá nad Labem má nový cyklodům

2. 12. 2017
Stefek

V Lysé nad Labem byl u vlakového nádraží v pátek 1. prosince slavnostně otevřen nový automatický parkovací dům pro kola. Zvědavost na unikátní automatický systém bezpečného uskladnění kol, který již funguje v řadě měst České republiky, přilákala i řadu významných hostů, za Středočeský kraj náměstka hejtmanky Miloše Peteru, předsedu Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeňka Štefka i další, nechyběli ani starostové místních obcí, z nichž mnozí mají realizaci cyklodomu také ve svých cílech, zástupci ČD i zhotovitele.

Cyklodomy u nádraží slouží k bezpečnému parkování kol zejména osob, které budou dále cestovat vlakem. Pro držitele in-karty je uschování kola na prvních 24 hodin zcela zdarma, ostatní zaplatí pětikorunu.

"Cyklodomy mě upoutaly už v Hradci Králové, přispívají k zajištění kvalitních a provázaných dopravních služeb i k větší bezpečnosti. Zvětšují také prostor pro rozvoj alternativní dopravy," podělil se o zážitek Zdeněk Štefek.
Na stavbu financovanou zejména z Integrovaného regionálního operačního programu přispěl půlmilionem korun i Středočeský kraj, obdobně podpořil i další města, Poděbrady, Nymburk a Čelákovice.

 

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Klubu středočeských zastupitelů KSČM