M. Vostrá: Kauza OKD opět spí

21. 8. 2017

Objevilo se nové téma, kauza Čapí hnízdo. Někdo exministra Babiše proklíná, jiný jej velebí a někomu se to doslova hodí. Blíží se poslanecké volby a měli bychom se snažit v Poslanecké sněmovně i v rámci svých volebních programů řešit nahromaděné problémy, či sliby, které někteří vládní představitelé učinili. I v našem státě je třeba ctít zákony, a to pro všechny bez rozdílu. Presumpce neviny platí jak pro občany, tak vládní politiky i poslance. A co víc, žijeme v právním státě a je třeba nechat v klidu pracovat orgány činné v trestním řízení a nesnažit se na této kauze profitovat v rámci volebních kampaní.

Máme zde spoustu dalších problémů, ať už se jedná o problémy v rámci dopravy, zdravotnictví, školství či nepromlčených privatizačních kauz a prodejů. Nesmíme také zapomínat na proklamace ČSSD v rámci restitucí, které najednou jakoby z jejich mysli zcela vypadly. Stejně jako v předčasných parlamentních volbách slibuje lídr této strany Zaorálek pomoc horníkům i nájemníkům v bývalých hornických bytech. A stejně jako tehdy stejnými slovy burcuje, aby lidé ČSSD dali své hlasy. Kauza Čapí hnízdo všechny problémy schovala. Jako kdyby žádné nebyly a jediným problémem se stal exministr Babiš. Problémy tu ale narůstají. V minulém týdnu přepadla skupina Romů tři mladé lidi v Přerově. Bezpečnost v našich obcích a městech je jednou z nejdůležitějších podmínek spokojeného života pro nás všechny. Někteří představitelé stran tiše diskutují o navrácení poplatků ve zdravotnictví. Abychom v zápalu diskutování jedné kauzy nezapomněli na problémy, které se nás také bezprostředně dotýkají.

Přes snahu našich poslanců není dodnes dořešen podivný prodej OKD, kdy patrně došlo k podhodnocenému ocenění celého majetku OKD a podílů v dceřiných společnostech, nemovitostech a především bytů, které, jak mnozí říkají, jsou velmi lukrativní částí tohoto prodeje. Někteří politici patrně uvítají, že OKD opět upadá v zapomnění.

Uvidíme, jak rozhodnou občané v říjnových parlamentních volbách. Jejich důvěra je jediným ohodnocením práce politiků a já věřím, že právě KSČM dostane opět šanci prosazovat zákony, které lidem pomohou v jejich denním životě.

Autor: 
Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR a místopředsedkyně poslaneckého klubu KSČM a kandidátka pro volby do PSP ČR za Středočeský kraj
Zdroj: 
Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR a místopředsedkyně poslaneckého klubu KSČM a kandidátka pro volby do PSP ČR za Středočeský kraj