M. Vostrá: Zaorálek si může říci: zaplať pánbůh, že nečtou

18. 8. 2017

Změnil se hlavní lídr ČSSD a Zaorálek konečně uchopil funkci, kterou si zajisté velmi užívá. Objevuje se na akcích, které předtím nikdy nenavštívil, ať už jde o hudební festivaly či různé oslavy měst. Dokonce neváhá převléci se do starého kostýmu, aby upoutal pozornost. Vyhodil zahraničního experta na volby a požádal o pomoc kolegy ze Slovenska. Jak budou úspěšní, teprve uvidíme. Lidé většinou používají svůj vlastní rozum a reklamní triky záhy odhalí.

V současné době zahřímal na téma zvýšení mezd. Minimální mzda by podle něj měla přesáhnout 12 000 korun. Když na to podnikatel nemá, tak ať skončí, protože je neschopný. Na jedno však tento adaptabilní lídr ČSSD zapomněl. Jeho pláč nad tím, že lidé nečtou a nečtou, se mu tentokrát vymstil. Ve volebním programu oranžové strany v roce 2013 sociální demokraté propagovali jako jeden z hlavních bodů zrušení superhrubé mzdy. Tento bod však jako mnoho jiných volebních hesel sociální demokracie nedodržela.

Pokud by totiž tento krok, který má ve svém programu i KSČM, ČSSD podpořila, finančních prostředků z minimální mzdy by lidem zůstalo více. 

Autor: 
Miloslava Vostrá, poslankyně PSP ČR a místopředsedkyně poslaneckého klubu KSČM
Zdroj: 
Miloslava Vostrá, poslankyně PSP ČR a místopředsedkyně poslaneckého klubu KSČM